Tjänster

Samtalsterapi

Brottas du med stressrelaterad ohälsa, utmattningssyndrom, nedstämdhet, sömnsvårigheter, oro, ångest eller går du igenom en kris eller sorg finns det hjälp att få. Vi börjar med ett inledande samtal där vi tillsammans kartlägger dina behov och sätter de mål som behövs för att du ska må bättre. Vi fokuserar i första hand på din situation här och nu, men vi bär alla med oss ett bagage med upplevelser av tidigare händelser. Finns det behov av bearbetning bakåt i tiden så arbetar vi med det.

För prisinformation vänligen kontakta mig eftersom pris varierar om du är privatperson eller kommer via din arbetsgivare.

Stresshantering både på individ- och gruppnivå

Den stressrelaterade ohälsan ökar i samhället och är idag den främsta anledningen till sjukskrivningar. I mitt arbete som psykoterapeut möter jag dagligen individer och arbetsgivare som påverkas av de svårigheter som följer i stressens spår. Det är många idag som upplever att kraven och livspusslet blir allt svårare att få ihop. Jag erbjuder stresshanteringskurser både på individ- och gruppnivå. Här får man öka sina kunskaper om stressen och hur den påverkar oss på alla plan. Du får lära dig hållbara metoder och praktiska verktyg som ger en bättre balans i tillvaron och som ger bättre förutsättningar att hantera livets utmaningar. Det kan finnas ett stort mervärde att delta i en gruppbehandling där man får möjlighet att träffa andra som går igenom liknande faser i livet.

För praktisk information och prisuppgifter, vänligen kontakta mig eftersom pris varierar om du är privatperson eller kommer via din arbetsgivare.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till stresshantering.

För företag

Konsultation och coaching för organisation och ledarskap

Arbetslivet präglas idag av ett högt tempo. Vi lever i en tid med ständiga förändringar och tvära kast som ställer höga krav både på chefer och medarbetare. Jag har lång erfarenhet av arbetsmiljöfrågor. Jag erbjuder företag individanpassat stöd för medarbetare och jag skräddarsyr även riktade gruppinsatser utifrån de olika behov som finns på företaget. Det kan röra sig om stresshantering, arbetslagsutveckling och utbildningar som kan stärka arbetsgruppens laganda och effektivitet. Jag erbjuder chefs- och ledarskapsstöd. Hur tar man sig bland annat an det svåra samtalet eller hur leder jag i förändring. Jag har även specialiserat mig på konflikthantering och jag har även lång erfarenhet av rehabilitering.

För prisinformation vänligen kontakta mig.

MediYoga

Yogan kom in i mitt liv för 17 år sedan och jag har tränat många olika yogainriktningar. Yogan är en stor källa till mitt välbefinnande och till min återhämtning. Jag är utbildad lärare i MediYoga. MediYoga är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform. Sedan 1998 har MediYogan varit med i de flesta vetenskapliga studier om yoga som gjorts i Sverige och som visat mycket goda resultat. Idag används MediYogan på mer än 300 olika hälso- och sjukvårdsenheter runt om i Sverige. MediYogan används ofta som rehabilitering för stressrelaterade problem, smärtproblematik, högt blodtryck, sömnsvårigheter och migrän. Det är en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Den bidrar även till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan passar alla och kan utföras på en stol om man är begränsad att komma ner på golvet.

Mediyogan erbjuds som gruppträning, men kan även erbjudas enskilt om så önskas.

Vinyasa Flow Yoga med Helén Langeland

  • Leg fysioterapeut
  • Yogalärare
 

Jag har arbetat som Fysioterapeut i snart 30 år. Människors hälsa och välmående är alltid fokus i mitt arbete. Dagligen träffar jag och behandlar människor med led och/eller muskel relaterade besvär. Även människor med stressrelaterade åkommor som sätter sig som fysiska besvär i kroppen.

Jag har tränat yoga i större delen av mitt liv. Jag har praktiserat olika former av yoga både av lugnare form och mer fysiskt utmanande. Yogan är unik i och med att kombinationen av både fysisk aktivitet, mental träning och återhämtning.

Yogan får dig att må bättre, bli starkare i kroppen och tränar ditt fokus. Idag finns det forskning som visar att yoga gör att du hanterar stress bättre, sänker ditt blodtryck, ger smärtlindring och minskad risk för depression samtidigt som du blir stark, smidig och får en bättre balans. 

Det spelar ingen roll om du är en van motionär eller aldrig förut tränat, ett yogapass ger dig alla dessa positiva effekter. På mina klasser guidar jag dig säkert genom hela kroppen där jag väver ihop mina många år med kunskap om hur leder och muskler fungerar i ett dynamiskt yogapass. 

OBS! Ta med egen matta till Vinyasa Flow Yoga  

Gongbad

Goongbad är en unik form av djupavslappning som sker med hjälp av det kraftfulla ljudet och vibrationerna från en eller flera gongar. Gongen är ett av våra äldsta instrument och har rötter ända tillbaka till bronsåldern. Gongen vibrerar med 72 000 olika frekvenser, lika många som våra meridianer i kroppen och fungerar som en slags stämgaffel som vibrerar in på minsta cellnivå och bromsar upp tankar, löser upp spänningar, minskar låsningar och stimulerar cirkulation. Vibrationerna kickar igång vårt parasympatiska system, dvs den delen av nervsystemet som står för lugn och ro, eftertanke, vila och sömn. Under ett Gongbad sägs djupt liggande spänningar släppa och man känner sig avslappnad och harmonisk efteråt.
Djupavslappning frigör livsviktiga hormoner och signalsubstanser som dopamin, serotonin, oxytocin och endorfiner. Hormoner som hjälper kroppen att ta hand om smärta och släppa taget om stress.

Gongbad – så går det till

Under ett Gongbad får man ligga ner på ett mjukt underlag och slappna av medan instruktören slår på en eller flera gongar, som sprider kraftfulla vibrationer i form av ljud i olika frekvenser.

Gongbad erbjuds i grupp, men kan även erbjudas enskilt. All utrustning finns på plats och det behövs inte något ombyte av kläder.

Pris för MediYoga och Gongbad 60 minuter.

Enstaka klass

200 kr

5-kort

900 kr

10-kort

1700 kr

Studenter, seniorer (65+) och personer med FAR-recept har 15% på priset.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag.
Du betalar med swish eller faktura. Inga kontanter.
Du behöver inte ta med någon egen utrustning till MediYogan eller Gongbadet. Yogamattor och alla tillbehör finns att låna.
Vi har öppet 20 minuter före och efter varje pass.

 

 

Kontakt

Mottagningen ligger i centrala Jönköping på Vallgatan 2A, precis i hörnet Vallgatan/Skolgatan i byggnaden som kallas för Residenset. Det finns parkeringsmöjligheter runt omkring och Jönköpings resecentrum ligger bara 500 meter bort.


Telefon: 0733-26 33 19
anne.marie.ahlstrand@gmail.com

Följ mig

Följ Studio Balans Instagram konto studiobalans_jonkoping för att hålla dig uppdaterad på aktiviteter och vad som är på gång.

Studio Balans